COOKIE- OCH INTEGRITETSPOLICY

maaho.com registrerar information om alla besök på webbplatsen. Vi använder denna information för att förbättra din användarupplevelse, att bedöma användningen av enskilda element på maaho.com och stödja vår marknadsföring.

Här kan du läsa mer om vilken information som vi registrerar, hur vi bearbetar informationen, vad vi använder den till, vem som har åtkomst till informationen och hur du kontaktar oss angående vår cookie- och integritetspolicy.

Registrering av personlig kundinformation på maaho.com sker inom ramen för befintlig lagstiftning och EU:s allmänna förordning om dataskydd (GDPR).

maaho.com registrerar automatiskt IP-adressen, samt uppgifter om din rörelse mellan olika sidor och tjänster på webbplatsen. Om du loggar in eller påbörjar en prenumeration av vårt nyhetsbrev, registrerar vi även detta, så att vi kan göra det lättare för dig vid nästa tillfälle.

Vi använder i detta sammanhang olika analysverktyg som t.ex. Google Analytics. Dessa hjälper oss att samla in statistisk information om användningen av maaho.com och skapa en bättre upplevelse för dig.

maaho.com registrerar användarinformation via fem källor:

  • Via cookies när du besöker våra webbplatser. Exempelvis IP-adress, besökta sidor, visade kategorier, land, visade varumärken, interaktion / klick och sökningar.
  • Vid inköp. Exempelvis demografiska data, e-postadress, betalningsinformation, formulärelement, orderbelopp, rabattnivå, varumärken och frekvens. Inkluderat är försändelse av transaktionella e-postmeddelanden som t.ex. orderbekräftelse, leveransbekräftelse och återbetalningsbekräftelse.
  • Från användarens beteende och engagemang för avsända meddelanden (e-post, SMS, direktreklam eller telefon). Exempelvis öppningshastighet, klickhastighet, tid som har lagts på att läsa e-postmeddelanden, avsändarens domän och typ av e-postklient.
  • Från användare som ger information om sig själva (t.ex. genom att lägga till en favoritprodukt eller information till kundprofilen).
  • Från kreditbedömning av tredje part.

Syftet med registreringen av information tjänar olika föremål:

  • Åtaganden. För att uppfylla våra åtaganden till dig som kund eller användare av våra tjänster – såsom inköp, fakturering, kundservice och ditt konto.
  • Kundservice. För att kunna ge kundservice via ditt konto, e-post, chatt eller telefon. Besvara frågor i samband med din beställning eller tidigare beställningar, korrigera fel och ge kundvägledning.
  • Marknadsföring. För att ge inspiration, visa produkterbjudanden / tjänster och personliga rekommendationer via webb, e-post, SMS, direktreklam, telefon och marknadsföring från tredje part.
  • Kundupplevelse. För att förbättra kundupplevelsen vid interaktion med maaho.com, såsom personanpassa din upplevelse på maaho.com, utveckla nya funktioner, tjänster och produkter. Detta omfattar även att administrera, skydda, driva och underhålla våra webbplatser, systemadministration och säkerhet, och ge sitt samtycke till aggregerad statistik som avser användning av webbplatsen, inköp och för att bättre förstå våra kunders önskemål.
  • Bedrägeri och risk. För att förhindra bedrägerier och utföra riskbedömning.
  • Lagstiftning. För att efterleva gällande lagar.

Profilering

maaho.com skapar individuella kundprofiler baserat på data som samlats in om dig via alla datakällor / kategorier. Exempelvis surfbeteende i samband med ditt köp och information som du har lämnat (t.ex. favoritprodukter). Vi sammanställer och analyserar dessa data för att förbättra din upplevelse på maaho.com och skräddarsy personliga erbjudanden / tjänster samt bestämma kommunikationsfrekvens.

Period för datalagring

Vi lagrar dina personuppgifter under den tid det krävs för att uppfylla ändamålen som beskrivs i dessa försäljnings- och leveransvillkor, om inte en längre lagringsperiod krävs eller tillåts enligt lag för juridiska, skattemässiga eller regulatoriska skäl eller annat legitimt affärssyfte.

Marknadsföringsändamål för maaho.com

3 år efter din senaste aktivitet, exempelvis inköp, kommunikation eller besök på våra hemsidor.

Om du har gett din tillåtelse för marknadsföring (e-post, SMS, telefon, o.d.) och så länge som vi har din tillåtelse.

Orderhistorik och förpliktelser att fullgöra ordrar på maaho.com

7 år eller så länge som vi är skyldiga att efterleva obligatoriska, juridiska krav.

Kundservice på maaho.com

3 år eller så länge som vi är skyldiga att efterleva obligatoriska, juridiska krav.

Kundupplevelse på maaho.com

3 år efter din senaste aktivitet som exempelvis inköp, kommunikation eller besök på våra hemsidor.

Om du har gett din tillåtelse för marknadsföring (e-post, SMS, telefon, o.d.) och så länge som vi har din tillåtelse.

Bedrägeri och riskbedömning för maaho.com

3 år eller så länge som vi är skyldiga att efterleva obligatoriska, juridiska krav.

Efterleva lagstiftning för maaho.com

Så länge som vi är skyldiga att efterleva obligatoriska, juridiska krav.

Vad är en cookie?

När du besöker maaho.com, lagras cookies på din dator. En cookie är en liten textfil som lagras i din webbläsare för att känna igen din dator vid efterföljande besök. Det finns inga känsliga personuppgifter lagrade i våra cookies.

I stort sett alla webbplatser använder cookies. De lagras på din enhet för att hjälpa dig, genom att analysera hur webbplatsen används, med syftet att förbättra användarupplevelsen. I många fall kan cookies vara nödvändiga för att tillhandahålla en viss tjänst på hemsidan.

Informationen i dina cookies skickas mellan din webbläsare och en webbserver och innehåller bland annat information om användarinställningar, inloggning och hur webbplatsen används.

Vi använder cookies på maaho.com för

Surfing

När du besöker maaho.com, registrerar vi information om varje besök på vår webbplats. Vi använder denna information för att förbättra din användarupplevelse, bedöma användningen av enskilda element på maaho.com och för att stödja vår marknadsföring.

Surfning kan utlösa ett servicemeddelande via e-post

maaho.com registrerar ditt surfbeteende (till exempel besökta kategorier, varumärken, produkter) för att förbättra kommunikationen av relevanta produkter / erbjudanden och på så sätt tillgodose dina behov. Ett exempel på en sådan registrering är produkter som du har placerat i din kundvagn och där du sedan har valt att inte slutfört köpet. Detta kan leda till ett servicemeddelande via e-post som påminner dig om produkterna i din kundvagn. Om du inte vill få e-postmeddelanden om oavslutade beställningar, kan du kan välja bort dessa direkt via länken längst ned i e-postmeddelandet eller gå till ditt konto > Mina personuppgifter.

Automatisk inloggning

Utifrån olika parametrar, t.ex. IP-adress, enhet och cookies, registrerar maaho.com automatiskt vem du är, när du förflyttar dig mellan olika sidor och tjänster på webbplatsen. Det innebär att, om du är inloggad på vår webbplats, kommer du att automatiskt bli inloggad nästa gång du besöker maaho.com från samma enhet. Samma automatiska inloggning sker om du klickar på en länk i ett e-postmeddelande från maaho.com.

Analytiska verktyg

Vi använder olika analytiska verktyg, t.ex. Google Analytics, som hjälper oss att samla in statistik om användningen av maaho.com för att ge dig en bättre upplevelse.

För att fastlägga vem som besöker våra webbplatser, använder vi cookies för demografisk och användarrelaterad statistik. På så sätt kan vi anpassa och skapa innehåll och tjänster som matchar dina och andra användares intressen och önskemål. Nedan kan du se för vilka ändamål som cookies används på maaho.com.

Cookies från tredje part

maaho.com använder ett antal tjänster från tredjeparter på våra sidor. Ibland använder även dessa tjänster cookies. Du kan välja att avvisa cookies från tredjeparter i din webbläsare via följande länk: https://www.youronlinechoices.com/den/dine-valg.

Bland annat används cookies från tredje part för att generera statistik av dina besök på maaho.com. I samband med detta använder vi cookies för att t.ex. veta vilka sidor du besöker och hur länge du stannar på dem. För detta använder vi Google Analytics som tillhandahålls av Google.

Du kan välja bort Google Analytics här: https://tools.google.com/dlpage/gaoptout.

Marknadsföring / retargeting

maaho.com samarbetar även med företag för att förbättra vår nätannonsering och därmed säkerställa att du endast visas relevanta annonser. I detta sammanhang använder vi följande leverantörer: Facebook, DoubleClick, Criteo, Adform, Youtube, Instagram och Google. Om du vill undantas från denna typ av annonser, kan du ta bort din cookie här.

maaho.com innehåller tredjepartskomponenter som ”Facebook Rekommendera”, ”Facebook Gilla” eller ”Google+”. Dessa tredjepartskomponenter innebär att innehavaren av tredjepartskomponenten, såsom Facebook eller Google, tar emot tekniska data om din webbläsare, IP-adress och vilka sidor du besöker på maaho.com och liknande. Bearbetningen som innehavaren av tredjepartskomponenten utför, ligger utanför vår kontroll och är enbart en relation mellan dig och innehavaren av tredjepartskomponenten.

maaho.com använder dessa komponenter för att länka direkt till våra sociala media-sidor och därmed säkerställa en enkel navigering för dig som kund.

Funktionalitet

På maaho.com finns det ett antal tekniska cookies som krävs för att hantera funktioner på flera ställen av maaho.com. Det rör sig om cookies som lagras när du loggar in på maaho.com. Dessutom lagras det cookies för att hålla koll på innehållet av din kundvagn, dina favoriter o.d.

Hur avvisar jag cookies?

Om du inte vill acceptera cookies, kan du antingen blockera alla cookies, radera befintliga cookies från din enhet eller få en varning innan cookies sparas.

Vi rekommenderar att du läser vår cookiepolicy noggrant innan du väljer att ändra inställningarna för cookies på din enhet, och att du läser mer om cookies på andra webbplatser.

En ändring av inställningar för cookies kan leda till en försämrad användarupplevelse när du besöker våra och andra webbplatser.

Du bör vara uppmärksam på, om du inte accepterar cookies, att det kan finnas funktioner på maaho.com som inte fungerar.

Firefox

För att radera cookies ska du gå till Funktioner -> Inställningar - > Integritet-> ta bort enskilda cookies eller radera all historik.

För att blockera cookies ska du gå till Funktioner -> Inställningar - > Integritet-> i rullgardinsmenyn under historik väljer du ”använda anpassade inställningar för historik” -> markera kryssrutan för ”Använd alltid privat surfläge” och avmarkera ”Acceptera cookies från sidor”.

Internet Explorer

För att radera cookies ska du gå till Funktioner -> Internetinställningar -> Fliken Allmänt -> Tryck på knappen Radera-> Cookies -> Radera.

För att blockera cookies ska du gå till Funktioner -> Internetinställningar -> Skydd av personuppgifter -> Klicka på reglaget och dra upp den till max. På så sätt blockerar du alla cookies. -> Klicka på OK.

Google Chrome

För att radera cookies ska du klicka på verktygsknappen -> Verktyg ->Radera webbhistorik -> Radera cookies och andra webbplatsdata -> Rensa webbhistorik.

För att blockera cookies ska du klicka på knappen -> Inställningar -> Visa avancerade inställningar -> Alternativ för innehåll -> Klicka på ”Blockera alltid lagring av webbplatsdata” och markera ”Blockera tredjepartcookies och webbplatsdata” -> Ok

Safari

För att radera cookies ska du klicka på verktygsknappen -> Inställningar -> Säkerhet -> Klicka på knappen ”Visa cookies”. Här kan du antingen radera cookies från en enskild domän eller ta bort alla cookies.

För att blockera cookies ska du klicka på verktygsknappen -> Inställningar -> Säkerhet-> Under ”Acceptera cookies” ska du välja ”aldrig”.

Kontakt angående personuppgifter

Om du vill ha åtkomst till information som har registrerats om dig hos oss, ska du kontakta: se@maaho.com. Har det registrerats felaktiga data, eller om du har andra invändningar, kan du kontakta oss via samma e-postadress. Du har möjligheten att ta del av information som har registreras om dig och du kan invända mot registrering enligt personuppgiftslagen.

Som kund har du rätten att få åtkomst till registrerade datakategorier som avser dig (artikel 15, 16 och 17), och du får invända mot registrering i enlighet med de relevanta reglerna av EU:s allmänna förordning om dataskydd (GDPR). Vid relevant begäran kommer vi uppdatera, ändra eller ta bort, personlig information som vi har kontroll över, med reservation för överträdelse av någon lag.

Vi kan vägra en sådan begäran som utan anledning upprepas, kräver oproportionerligt stora tekniska ansträngningar (t.ex. utveckling av nya system eller väsentligt ändra befintliga processer), påverkar andra individers personuppgifter, eller förfrågningar som är extremt opraktiska (t.ex. information från backupsystem). Alla förfrågningar avseende detta ska riktas direkt till kundservice via e-post: se@maaho.com.

Skydd av personuppgifter

Enligt lagstiftningen ska dina personuppgifter sparas på ett säkert och konfidentiellt sätt. Vi lagrar dina personuppgifter på servrar med hög säkerhet som är placerade i bevakade lokaler, och säkerheten kontrolleras regelbundet för att avgöra om vår användarinformation hanteras på ett försvarligt sätt och alltid med hänsyn till dina rättigheter som användare. Vi kan däremot inte garantera 100 procent säkerhet vid dataöverföring över Internet. Det innebär att det kan finnas en risk för att obehöriga betvingar åtkomst till information när data skickas och lagras elektroniskt. Du uppger därmed dina personuppgifter på egen risk.

Personuppgifter raderas eller anonymiseras kontinuerligt efterhand som ändamålet de registrerades för har uppfyllts.

Den snabba utvecklingen av Internet innebär att förändringar i vår bearbetning av personuppgifter kan bli nödvändiga. Därför förbehåller vi oss rätten att uppdatera och ändra dessa riktlinjer för bearbetning av personuppgifter. Om vi ​​gör detta, kommer vi att rätta datumet för "senast uppdaterad" längst ner på sidan. Vid väsentliga förändringar, kommer vi att meddela dig i form av ett synligt meddelande på våra webbplatser.

Du har möjlighet att klaga på bearbetning av uppgifter och data som avser dig. Klagomål inlämnas till Datatilsynet.

Du kan kontakta maaho.com via:

E-post: se@maaho.com

Telefon: +45 70262614

Eller post till:

maaho

Stationsvej 2A.1

4180 Sorø

Oktober 2018