COOKIE- OG PERSONVERNPOLICY

maaho.com samler inn informasjon om alle besøk på hjemmesiden. Denne informasjonen bruker vi for å forbedre din brukeropplevelse, vurdere bruken av de enkelte elementer på maaho.com og for å understøtte vår markedsføring.

Her kan du lese om hvilke opplysninger vi samler inn, hvordan vi behandler opplysningene, hva vi bruker dem til, hvem som har tilgang til opplysningene og hvordan du kan kontakte oss vedrørende cookies- og personvernpolicyen.

Innsamlingen av personlige kundeopplysninger på maaho.com skjer innenfor rammene av eksisterende lovgivning og EUs generelle forordning om databeskyttelse (GDPR).

maaho.com registrerer automatisk IP-adresse samt data vedrørende dine bevegelser mellom forskjellige sider og tjenester på nettstedet. Hvis du logger inn eller melder deg på vårt nyhetsbrev, registrerer vi også dette, så vi kan gjøre det enklere for deg neste gang.

I den forbindelse bruker vi forskjellige analyseverktøy, for eksempel Google Analytics, som hjelper oss med å samle inn statistiske opplysninger om bruken av maaho.com og gi deg en bedre brukeropplevelse.

maaho.com samler inn opplysninger om brukere fra fem kilder:

  • Fra cookies når du besøker nettstedene våre, f.eks. IP-adresse, land, viste sider, viste kategorier, viste merker, interaksjon/klikk og søk.
  • Fra kjøp, f.eks. demografiske data, e-postadresse, betalingsopplysninger, elementer, ordrebeløp, rabattnivå, merker og hyppighet. Inkludert er utsending av transaksjons-e-post, f.eks. ordrebekreftelse, forsendelsesbekreftelse og refusjonsbekreftelse.
  • Fra brukeradferd og -engasjement i den sendte kommunikasjonen (e-post, SMS, vanlig post eller telefon), f.eks. åpningshastighet, klikkhastighet og tid brukt på lesing av e-postene, avsenderdomene og type e-postklient.
  • Fra brukere som utleverer opplysninger om seg selv (f.eks. ved å legge inn et favorittprodukt eller opplysninger på kundeprofilen).
  • ra kredittvurderinger fra tredjeparts vurderingsvirksomhet.

Innsamling av opplysninger tjener ulike formål på forskjellige områder:

  • Forpliktelser. For å oppfylle våre forpliktelser overfor deg som kunde eller bruker av våre tjenester – som f.eks. kjøp, fakturering, kundeservice og kontoen din.
  • Kundeservice. For å kunne gi deg kundeservice via din konto, e-mail, chat eller telefon, besvare spørsmål i forbindelse med din bestilling eller tidligere ordre, rette feil og veilede kunden.
  • Markedsføring. For å gi deg inspirasjon, produkttilbud/tjenester og personlige anbefalinger via web, e-mail, SMS, direct mail, telefon og via tredjepartsmarkedsføring.
  • Kundeopplevelse. For å forbedre kundeopplevelsen ved interaksjon med maaho.com, som f.eks. personlig tilpassing av din opplevelse på maaho.com, utvikling av nye funksjoner, tjenester og produkter. Dette omfatter også å administrere, beskytte, drive og vedlikeholde våre nettsteder, vår systemadministrasjon og sikkerhet og gi samtykke til aggregerte statistikker om bruk av nettstedet og kjøp for å få bedre forståelse av våre kunders preferanser.
  • Bedrageri og risiko. For å forhindre bedrageri og utføre risikovurderinger.
  • Lovgivning. For å overholde gjeldende lovgivning.

Profilering

maaho.com oppretter individuelle kundeprofiler basert på innsamlede data om deg på tvers av alle datakilder/kategorier, f.eks. browsingadferd kombinert med dine kjøp og opplysninger du har delt (f.eks. favorittprodukter). Vi kombinerer og analyserer disse opplysningene med det formål å forbedre din opplevelse på maaho.com og for å skreddersy personlige tilbud og tjenester og for å definere kommunikasjonshyppigheten.

Tidsrom for dataoppbevaring

Vi oppbevarer dine personlige opplysninger så lenge det er nødvendig for å oppfylle de formål som er skissert i disse salgs- og leveringsvilkårene, med mindre en lengre oppbevaringsperiode er påkrevd eller tillatt iht. lovgivningen for juridiske, skattemessige eller regulatoriske formål eller andre lovlige virksomhetsformål.

Markedsføringsformål for maaho.com

3 år etter din siste aktivitet, f.eks. kjøp, kommunikasjonsaktivitet eller besøk på våre nettsider.

Hvis du har gitt tillatelse til markedsføring (e-mail, SMS, telefon mv.), og så lenge vi har din tillatelse.

Ordrehistorikk samt forpliktelse til å oppfyllele ordre på maaho.com

7 år eller så lenge vi er forpliktet til det for å overholde obligatoriske juridiske krav.

Kundeservice for maaho.com

3 år eller så lenge vi er forpliktet til det for å overholde obligatoriske juridiske bestemmelser.

Kundeopplevelse for maaho.com

3 år etter din stste aktivitet, f.eks. kjøp, kommunikasjonsaktivitet eller besøk på våre nettsider.

Hvis du har gitt tillatelse til markedsføring (e-mail, SMS, telefon mv.), og så lenge vi har din tillatelse.

Bedrageri og risikovurdering for maaho.com

3 år eller så lenge vi er forpliktet til det for å overholde obligatoriske juridiske bestemmelser.

Overholde lovgivning for maaho.com

Så lenge vi er forpliktet til det for å overholde obligatoriske juridiske bestemmelser.

Hva er en cookie?

Når du besøker maaho.com, lagres det cookies på datamaskinen din. En cookie er en liten tekstfil som lagres gjennom nettleseren din for å kunne gjenkjenne datamaskinen din ved tilbakevendende besøk. Det lagres ingen personsensitive opplysninger i våre cookies.

Stort sett alle nettsteder bruker cookies. De plasseres på din egen datamaskin som en hjelp for deg, de hjelper med å analysere hvordan hjemmesiden benyttes for å kunne gi deg en bedre brukeropplevelse. I flere tilfeller kan cookies være nødvendige for å kunne levere en bestemt tjeneste på hjemmesiden.

Opplysningene i cookies sendes mellom nettleseren din og en webserver og inneholder bl.a. informasjon om brukerinnstillinger, login og hvordan hjemmesiden benyttes.

Vi bruker cookies på maaho.com for følgende formål

Browsing

Når du besøker maaho.com, samler vi inn informasjon om alle besøk på våre nettsider. Vi bruker denne informasjonen til å forbedre din brukeropplevelse, evaluere bruken av individuelle elementer på maaho.com og til å understøtte vår markedsføring.

Browsing kan utløse en service-e-post

maaho.com registrerer din browsingadferd (f.eks. viste kategorier, merker, produkter) for å forbedre kommunikasjonen om relevante produkter og tilbud så de kan tilpasses deg. Et eksempel på slik innsamling er produkter du har lagt i handlekurven din, men hvor du så valgte ikke å gjennomføre kjøpet. Dette kan utløse en service-e-post som minner deg om produktene du lot ligge i handlekurven. Hvis du ikke ønsker å motta e-mail om ikke-fullførte ordre, kan du melde deg av dette direkte via lenken nederst i e-posten eller gå til kontoen din > Mine personlige data.

Automatisk login

Basert på forskjellige parametre, som f.eks. IP-adresse, enhet og cookies, registrerer maaho.com automatisk hvem du er når du beveger deg mellom forskjellige sider og tjenester på nettstedet vårt. Dette betyr at hvis du er logget inn på nettstedet vårt, blir du automatisk logget inn neste gang du besøker maaho.com fra den samme enheten. Samme automatiske login skjer hvis du klikker i en e-post fra maaho.com.

Analytiske verktøy

Vi bruker forskjellige analytiske verktøy, f.eks. Google Analytics, som hjelper oss med å samle inn statistikk om bruken av maaho.com for å gi deg en bedre brukeropplevelse.

For å fastslå hvem som besøker nettsidene våre, bruker vi cookies for å lage demografiske og brukerrelaterte statistikker. På den måten har vi mulighet til å tilpasse og opprette innhold og tjenester som samsvarer med dine og andre brukeres interesser og ønsker. Nedenfor kan du se hvilke formål cookies brukes til på maaho.com

Tredjeparts cookies

maaho.com bruker en rekke tredjeparts tjenester på nettsidene. Disse tjenestene bruker til tider også cookies. Du kan velge å avvise tredjeparts cookies i nettleseren din ved å følge denne lenken: https://www.youronlinechoices.com/den/dine-valg.

Blant annet brukes tredjeparts cookies til å lage statistikk om dine besøk på maaho.com, her bruker vi cookies for f.eks. å vite hvilke sider du besøker og hvor lang tid du bruker på dem. Her bruker vi systemet Google Analytics som leveres av Google.

Du kan fravelge Google Analytics her: https://tools.google.com/dlpage/gaoptout.

Markedsføring/re-targeting

maaho.com samarbeider også med virksomheter for å forbedre vår markedsføring online, for å sikre at du kun blir vist relevante annonser. I den forbindelse bruker vi følgende leverandører: Facebook, DoubleClick, Criteo, Adform, Youtube, Instagram og Google. Hvis du ønsker å reservere deg mot denne typen annonser, kan du fjerne din cookie her.

maaho.com inneholder tredjeparts komponenter som f.eks. "Facebook Anbefal", "Facebook Liker" eller "Google+". Disse tredjepartskomponenter fører til at innehaveren av slik tredjeparts komponent, som for eksempel Facebook eller Google, mottar tekniske data om din nettleser, IP-adresse, og hvilke sider du besøker på maaho.com og lignende. Behandlingen innehaveren av tredjeparts komponent foretar, ligger utenfor vår kontroll og er utelukkende et forhold mellom deg og innehaveren av slik tredjeparts komponent.

maaho.com benytter disse komponentene for å koble direkte til våre sider på sosiale medier og derved sikre en enkel navigasjon for deg som kunde.

Funksjonalitet

På maaho.com brukes en rekke tekniske cookies som er nødvendige for å håndtere funksjonaliteten flere steder på maaho.com. Det dreier seg om cookies som lagres når du logger inn på maaho.com. I tillegg lagres det cookies for å holde styr på innholdet i handlekurven din, dine favoritter m.v.

Hvordan unngår jeg cookies?

Hvis du ikke ønsker å motta cookies, kan du enten blokkere alle cookies, slette eksisterende cookies fra datamaskinen din eller motta en advarsel før det lagres en ny cookie.

Vi anbefaler at du leser hele cookiepolicyen vår grundig før du overveier å foreta endringer i dine cookie-innstillinger på datamaskinen, og at du leser mer om cookies på andre nettsteder.

En endring av cookie-innstillinger kan føre til en dårligere brukeropplevelse når du besøker våre og andre nettsider.

Du må være oppmerksom på at hvis du ikke aksepterer cookies, kan det være funksjoner på maaho.com som ikke virker.

Firefox

For å slette cookies går du til Funksjoner -> Innstillinger -> Personvern -> Slett individuelle cookies eller slett historikk.

For å blokkere cookies går du til Funksjoner -> Innstillinger -> Personvern -> i rullegardinmenyen under historikk velger du “bruk egne innstillinger for historikk” -> huk av “Bruk alltid privat nettlesermodus” og fjern haken fra “Tillat informasjonskapsler”.

Internet Explorer

For å slette cookies går du til Funksjoner -> Alternativer for Internett -> Fanen Generelt -> Trykk på knappen Slett -> Informasjonskapsler-> Slett.

For å blokkere cookies, går du til Funksjoner -> Alternativer for Internett -> Personvern -> Juster bryteren til ønsket nivå. Så blokkerer du alle cookies. -> Klikk OK.

Google Chrome

For å slette cookies trykker du på verktøyknappen -> Verktøy -> Slett nettleserdata -> Slett informasjonskapsler og andre nettstedsdata -> Slett nettleserdata.

For å blokkere cookies trykker du på verktøyknappen -> Innstillinger -> Vis avanserte innstillinger -> Innstillinger for innhold -> Klikk på “Blokker at nettsteder lagrer data på maskinen” og huk av “Blokker tredjepartscookies og nettsteddata” -> Ok

Safari

For å slette cookies trykker du på verktøyknappen -> Innstillinger -> Sikkerhet -> Trykk på knappen “Vis cookies”. Her kan du enten slette cookies fra et enkelt domene eller fjerne alle cookies.

For å blokkere cookies trykker du på verktøyknappen -> Innstillinger -> Sikkerhet -> Under “Aksepter cookies” velger du “Aldri”.

Kontakt vedrørende personopplysninger

Hvis du ønsker tilgang til opplysninger som er registrert om deg hos oss, skal du stile henvendelsen til: no@maaho.com. Hvis det er registrert feil opplysninger eller du har andre innsigelser, kan du stile henvendelsen til samme sted. Du har mulighet til å få innsikt i hvilke opplysninger som er registrert om deg, og du kan gjøre innsigelser mot en registrering i henhold til personvernloven.

Som kunde har du rett til tilgang til dine innsamlede datakategorier (artikkel 15, 16 og 17), og du kan gjøre innsigelse mot registreringen i henhold til de relevante regler i EUs generelle forordning om databeskyttelse (GDPR). Ved relevant henvendelse vil vi oppdatere, endre eller fjerne personlige opplysninger som vi kontrollerer, med forbehold mot overtredelse av noen lovgivning.

Vi kan avslå anmodninger som uten grunn gjentas, krever uforholdsmessig omfattende tekniske tiltak (f.eks. utvikling av nytt system eller i vesentlig grad endre eksisterende prosesser), påvirker andre enkeltpersoners personlige data, eller anmodninger som er ekstremt kompliserte (f.eks. informasjoner fra backupsystemer). Alle forespørsler vedrørende dette skal stiles direkte til kundeservice via e-post no@maaho.com.

Beskyttelse av personopplysninger

I henhold til lovgivningen skal dine personlige opplysninger oppbevares sikkert og fortrolig. Vi lagrer dine personlige opplysninger på servere med høy sikkerhet, som er plassert i kontrollerte fasiliteter, og våre sikkerhetsforanstaltninger kontrolleres løpende for å sjekke at våre brukeropplysninger håndteres forsvarlig, og under kontinuerlig hensyntagen til dine rettigheter som bruker. Vi kan imidlertid ikke garantere hundre prosent sikkerhet ved dataoverføring via internett. Det betyr at det kan være en risiko for at andre uberettiget skaffer seg adgang til opplysninger når data sendes og oppbevares elektronisk. Du deler derfor dine personlige opplysninger på eget ansvar.

Personopplysninger slettes eller anonymiseres løpende, etter hvert som det formål de blev samlet inn for, avsluttes.

Den raske utviklingen av internett innebærer at endringer i vår behandling av personopplysninger kan bli nødvendig. Vi forbeholder oss derfor retten til å oppdatere og endre våre retningslinjer for behandling av personopplysninger. Gjør vi det, endrer vi datoen for "sist oppdatert" nederst på siden. I tilfelle vesentlige endringer, gir vi deg beskjed i form av et synlig varsel på våre nettsider.

Du har mulighet til å klage på behandlingen av opplysninger og data vedrørende deg. Klagen skal sendes til Datatilsynet.

Du kan kontakte maaho.com via:

E-mail: no@maaho.com

Telefon: 21 40 32 74

Eller pr. brev til:

maaho

Postboks 4691

0405 Oslo

Norge

Januar 2019